Na succesvolle Netflix documentaires over Formule 1, tennis, de Tour de France… volgt in de zomer van 2024 een reeks over atletiek. De focus zal in deze zesdelige documentaire op de sprintnummers liggen waarbij enkele topatleten gevolgd worden tijdens hun belangrijkste wedstrijden. Ook op het WK in Boedapest zal de camera hen volgen.

Atletiek komt naar Netflix, dat nieuws werd onlangs door de streamingsdienst zelf bevestigd. Tijdens de documentaire worden enkele van de snelste mannen en vrouwen van over de hele wereld gevolgd. Er worden exclusieve behind-the-scenes beelden beloofd van de belangrijke momenten zoals de Diamond League wedstrijden en het WK in Boedapest.

Omdat het in de sprint vaak op honderdsten aankomt, wordt er ook dieper ingegaan op de mentale tol die hun discipline eist. Over welke atleten het exact gaat, is nog onduidelijk. De namen van Dina Asher-Smith, Noah Lyles, Fred Kerley, Christian Coleman en Marie-Josée Ta Lou zijn al gevallen, maar werden nog niet bevestigd.

Op deze zes afleveringen van telkens 45 minuten is het nog wachten tot de zomer van 2024.