Jente Hauttekeete heeft zijn eerste meerkamp van het jaar op knappe wijze afgerond. In het Franse Aubière totaliseerde de belofte van KAAG een totaal van 6.059 punten op de zevenkamp. Op die manier is hij pas de tweede Belg ooit na Thomas Van der Plaetsen die meer dan 6.000 punten scoort. Hauttekeete maakte op de tweede dag vooral een sterke beurt in het polsstokspringen, waar hij met 5m01 een stevig PR noteerde. Voor het EK in Istanboel wordt 6.140 punten gevraagd. 

Jente Hauttekeete heeft het nodige vertrouwen getankt tijdens zijn eerste meerkamp van 2023. Op Franse bodem maakte Hauttekeete een goede beurt in de zevenkamp. Op de eerste dag overtuigde hij voornamelijk in het hoogspringen dankzij een knap PR van 2m12. Het leverde de belofte van KAAG een derde plaats in de tussenstand op.

De tweede dag zou allesbepalend worden om al dan niet als tweede Belg ooit meer dan 6.000 punten te totaliseren. Op de hoge horden liep het niet van een leien dakje, al kon onze landgenoot de schade nog beperken met 8″11. Vervolgens pakte hij in het polsstokspringen uit met een stevig PR van 5m01. Op die manier lag hij op koers voor een score boven die magische grens van 6.000 punten.

In de afsluitende 1000m klaarde Hauttekeete de klus. Met een knappe 2’43 totaliseerde hij uiteindelijk 6.059 punten, 81 punten onder de EK-limiet en 200 punten verwijderd van het BR dat Thomas Van der Plaetsen WK-brons in zaal opleverde in 2014. Na een moeilijk jaar 2022 waarin de rug geregeld voor problemen zorgde, lijkt Hauttekeete dus meer dan op weg om de sterke lijn van 2021 door te trekken. Zeker aangezien hij ‘eindelijk’ meer dan vijf meter achter zijn naam heeft staan in het polsstokspringen. Het doorbreken van die barrière zal zowel op mentaal, als op sportief vlak van groot belang zijn met het oog op wat de komende jaren volgt.