Michael Obasuyi heeft de reeksen van de 110m horden niet overleefd op het EK in München. Hij bleek nog onvoldoende in vorm na de blessureperikelen van de voorbije maanden.

Op voorhand was het gissen naar het vormpeil van Obasuyi, die geen enkele wedstrijd liep sinds hij in juni een spierscheur opliep. Hij bleek uiteindelijk nog allesbehalve in topvorm. De start van onze landgenoot was niet overtuigend. Daarna maakte hij nog wat terrein goed, maar hij moest wel vrede nemen met een vijfde plaats in zijn reeks in 13″90.

De eerste vier van elke reeks mochten samen met de snelste verliezer naar de halve finales. Obasuyi kwam amper twee duizendsten tekort voor een vierde plaats en rechtstreekse kwalificatie. Hij moest dus nog even in spanning afwachten of zijn chrono zou volstaan om door te stoten. Dat bleek uiteindelijk niet het geval. Daarvoor was uiteindelijk 13″75 nodig. Onze landgenoot schoot dus ruim tekort.