De Belgian Tornados hebben zich op het WK in Eugene probleemloos geplaatst voor de finale. Het kwartet met Julien Watrin, Dylan Borlée, Jonathan Sacoor en Kevin Borlée legde in de tweede reeks beslag op de eerste plaats en maakte behoorlijk indruk. Het viertal is op die manier rechtstreeks zeker van de finale van zondag. 

Startloper Julien Watrin lanceerde de Belgen uitstekend en gaf het stokje als tweede door. Dylan Borlée maakte al evenveel indruk en wisselde als eerste af. Jonathan Sacoor herpakte zich na een minder seizoen en hield de leidersplaats knap vast. Leider Botswana hielp een handje door in de mist te gaan bij de tweede stokwissel. Slotloper Kevin Borlée leek weinig moeite te hebben met het vasthouden van die eerste plaats en kon al bij al op reserve de reekswinst behalen.

De winnende chrono van de Belgen bedroeg uiteindelijk 3’01″96. En ook de splits heeft u nog van ons tegoed: Julien Watrin 46″07, Dylan Borlée 44″94, Jonathan Sacoor 45″79, Kevin Borlée 45″16. Zondagavond lokale tijd gaan de Tornados, waarschijnlijk met Alexander Doom als vervanger van Sacoor, op zoek naar een tweede opeenvolgende medaille op een WK in openlucht. De Tornados zijn de regerende wereldkampioen in zaal.