Anne Zagré is in de reeksen van de 100 meter horden op het WK in Eugene gehinderd door een val. Ze mag daarom opnieuw lopen in een poging zich alsnog voor de halve finales te plaatsen. Ze was vijfde in haar serie, terwijl alleen de eerste drie rechtstreeks naar de halve finales mochten.

In de eerste van zes reeksen was het meteen de beurt aan Zagré. Haar start was niet denderend, daarna kwam ze er wel wat door. In het slot werd de nationale recordhoudster echter gehinderd door een zware valpartij van de Amerikaanse regerende wereldkampioene Nia Ali. De Belgische ploeg diende klacht in, en die werd aanvaard. Zagré mag daarom in haar eentje opnieuw lopen om 1u55 Belgische tijd. Voor een plaats in de halve finales is 13″12 nodig.

Zagré finishte uiteindelijk als vijfde in 13″25, terwijl alleen de top drie van elke reeks doorstootte, samen met de zes snelste verliezers. De reekswinst ging in 12″59 naar de Jamaicaanse Britany Anderson.

“Ik weet het niet, o la la. Het is ingewikkeld. Ik heb er geen verklaring voor. Het was een moment van onoplettendheid. Mijn reactie was oké. Horde één ging best goed, vanaf horde twee liep het fout en daarna was het soort van freestyle. Ik heb moeite met het feit dat dit net hier gebeurt. In de opwarming voelde alles echt goed aan. Het is eerder een gebrek aan focus. De val (van Nia Ali; red.) zag ik gebeuren. Ik moest een beetje uitwijken, maar ik verlies hoogstens een paar honderdsten door die val”, aldus een duidelijk teleurgestelde Zagré. Dat gesprek vond plaats nog voor er beslist werd om haar opnieuw te laten lopen.