Julien Watrin heeft niet kunnen stunten met een finaleplaats op de 400 meter horden bij het WK in Eugene. Hij was derde in zijn halve finale en kwam ook niet in aanmerking voor de verliezende tijden.

In de eerste van drie halve finales was het meteen aan Julien Watrin. Hij liep een dijk van een race en liep lange tijd mee aan de leiding, maar knalde vol op zijn laatste twee hordes en verloor veel tijd. Hij was uiteindelijk derde in zijn halve finale in 49.52. De Amerikaan Rai Benjamin was de beste in 48.44. Alleen de eerste twee mochten naar de finale samen met de twee snelste verliezers.

Uiteindelijk was Watrin veertiende over de drie halve finales heen. Om door te stoten met de verliezende was 48.40 nodig.

“Die snelle start kwam er niet bewust. Eigenlijk hoor ik pas nu van jullie dat ik zo snel vertrokken ben”, zei Watrin na afloop. “Op het einde viel ik wat stil, maar dat was niet omdat ik leeg was. Het kwam puur door de technische fout op mijn negende horde. Ik finishte nog met behoorlijk wat energie. Dat zorgt er wel voor dat ik met wat frustratie achterblijf. Ik was hier liever met een goed gevoel geëindigd.”

Dat goede gevoel kan Watrin komend weekend nog eens opzoeken in de 4×400 meter. “Op training loopt het supergoed op snelle stukken zonder horden, dus ik heb er vertrouwen in”, zegt hij over zijn aanstaande optreden met de Belgian Tornados. “Dat er drie Belgen in de halve finales van de 400 meter staan, geeft vertrouwen. Het zal hard gaan. Dat staat vast.”