Op de openingsdag van het WK in Eugene is het voorlopig zoeken naar Belgische uitschieters. Het meest heuglijke nieuws uit het Belgische kamp is het feit dat marathonloper Thomas De Bock dan toch mag afzakken naar Eugene. De Bock testte tien dagen geleden positief op het coronavirus en mocht daardoor niet afreizen naar de WK-stad. Daar komt goed anderhalve dag voor de marathon van zondag alsnog verandering in. Ideaal was de voorbereiding van De Bock allerminst. 

Hij bracht de afgelopen tien dagen in quarantaine door en zag dag per dag de kans op zijn tweede WK-deelname slinken, maar vrijdagvoormiddag kreeg Thomas De Bock groen licht van de medische staf. Onze landgenoot kan daardoor van Irvine naar Eugene afreizen waar hij komende zondag deelneemt aan de marathon. De Bock had geen last van symptomen tijdens zijn besmetting en werkte zijn laatste trainingen in isolatie of op de loopband af.

Zondag staat hij dus gewoon aan de start van de marathon in het gezelschap van landgenoten Bashir Abdi en Lahsene Bouchikhi. De Bock vliegt vanuit Irvine naar Portland, goed voor ongeveer 2u30 vliegen, gevolgd door een autorit van een slordige twee uur richting Eugene.