De motor van Dylan Borlée komt stilaan onder stoom. Maandagavond liep de Belgian Tornado naar een seizoensbeste van 45″80, nadat hij één dag eerder in Polen nog 46″02 noteerde. Voor het EK in München is 45″70 vereist.

Na de IFAM Outdoor in Oordegem sprak Dylan Borlée openlijk over de moeilijke periode in de nasleep van de Olympische Spelen in Tokio. Borlée kende ook geen geluk in aanloop naar het WK indoor in Belgrado. Door ziekte vooraf kon hij alleen in de reeksen aantreden. De afgelopen weken kwam hij meermaals in actie in binnen- en buitenland.

Zondag kreeg hij de kans om zich te testen in een sterk veld in het Poolse Chorzow, waar in augustus de eerste Poolse Diamond League van het jaar gepland staat. Vanuit de buitenbaan liep de 29-jarige atleet naar een seizoensbeste van 46″02. Amper 24 uur later verscheen onze landgenoot opnieuw aan de start. In de Tsjechische hoofdstad Praag dook Borlée voor het eerst dit seizoen onder 46 seconden met 45″80, één tiende boven de EK-limiet en 25 honderdsten boven zijn vier jaar oud PR. De snelste Belg van het seizoen blijft Christian Iguacel, die op de IFAM naar 45″71 liep.