Op zaterdag kwamen heel wat landgenoten in actie op Duitse bodem. Specialisten op de (middel)lange afstand trokken naar Karlsruhe voor de ‘Lange Laufnacht’. De werpers kwamen dan weer aan hun trekken in Halle tijdens de ‘Hallesche Werftertage’. Rani Baillievier en Ruben Verheyden lieten zich opmerken in Karlsruhe. Andreas De Lathauwer was de Belgische uitblinker in Halle met een WK-limiet.

Zaterdag trok een Belgisch legioen over de grens voor wedstrijden op Duitse bodem. Op de ‘Lange Laufnacht’ in Karlsruhe stonden afstandsnummers centraal. Ruben Verheyden knalde in de 1500m naar een mooi PR van 3’37″00. Op de ranking aller tijden bij de beloften klimt de Europese kampioen naar de zevende plaats. De EK-limiet bedraagt 3’36″00. Volgende zaterdag doet Verheyden op de IFAM een nieuwe poging om nog sneller te gaan. Stijn Baeten gokte en verloor door onderweg een kloof te dichten. De atleet van DCLA viel stil in de laatste ronde en moest vrede nemen met 3’44″66. Bij de vrouwen was Sofie Van Accom goed voor 4’17″00.

De 800m bij de vrouwen werd een Belgisch onderonsje. Rani Baillievier trok aan het langste eind. De atlete van OLSE haalde het in 2’03″39, amper drie tienden boven haar PR. Annelies Nijssen scherpte haar PR licht aan met 2’04″10. Vanessa Scaunet en Mariska Parewyck doken beiden onder 2’06. Bij de mannen legde Tibaut Vandelannoote beslag op de derde stek in 1’49″41.

Marco Vanderpoorten, die in december deel uitmaakte van het belofteteam op het EK veldlopen, werd verrassend eerste landgenoot op de 3.000m steeple in een PR van 8’47″98. Op de 5.000m klokten Lisa Rooms en Chloé Herbiet af na respectievelijk 16’06″21 en 16’12″57.

WK-limiet voor De Lathauwer 

In het Duitse Halle verzekerde junior Andreas De Lathauwer zich van een ticket naar het WK in Cali. De Lathauwer wierp zijn discus 57m33 ver, ruim boven de vereiste 56m50. Ook in het kogelstoten maakt de atleet van VS nog kans op het WK. Daarvoor moet hij zijn PR met 21 centimeter aanscherpen. Op de ranglijst aller tijden bij de junioren springt de Lathauwer naar plaats drie.

Andreas De Lathauwer – Foto: Johnny De Ceulaerde