De Nederlandse delegatie is één medaillekandidaat armer op het WK indoor. Liemarvin Bonevacia kreeg tijdens de officiële training in Belgrado af te rekenen met een blessure aan de hamstring. Bonevacia, die de inschrijvingslijst aanvoerde op de 400m, komt niet meer in actie komend weekend. Nick Smidt is zijn vervanger in de individuele 400m. Julien Watrin mag door het uitvallen van de Nederlandse topfavoriet beginnen dromen van een finaleplaats. 

Het Nederlandse team op het WK indoor in Belgrado moet nog voor de start van het kampioenschap een grote tegenslag verwerken. Liemarvin Bonevacia, die de inschrijvingslijst op de 400m aanvoerde, viel tijdens de laatste officiële training op de piste in Belgrado uit met een blessure aan de hamstring. Bonevacia moet daardoor noodgedwongen passen voor de individuele 400m en de 4x400m met het Nederlandse team. Zijn landgenoot Nick Smidt krijgt daardoor de kans om individueel in actie te komen.

Het is een vervelende start voor het toernooi. Het estafetteteam blijft zich richten op een medaille. Gelukkig hebben we een brede selectie die zich in de laatste twee seizoenen enorm heeft ontwikkeld en wil het team graag laten zien dat zij tot de wereldtop behoren”, aldus Laurent Meuwly, de trainer van Bonevacia. Het uitvallen van de Nederlandse medaillekandidaat heeft ook indirect een gevolg voor Julien Watrin, die op die manier naar de achtste plaats op de inschrijvingslijst wipt. De finalekansen van de Belgische recordhouder stijgen daardoor opnieuw.