Camille Laus heeft de smaak te pakken. In de Gentse Topsporthal liep de Belgian Cheetah eerder vandaag naar een tijd van 52″62. Ze bevestigt zo haar WK-limiet van vorig weekend én komt tot op één honderdste van de beste Belgische jaarprestatie van Cynthia Bolingo. Elise Mehuys zette op de 60m een seizoensbeste neer van 7″35 en sluipt zo dichter bij de WK-limiet van 7″30. Op de 60m horden noteerde Noor Vidts een meer dan degelijke 8″41. 

Camille Laus lijkt haar beste vorm ooit beet te hebben. Nadat de kapitein van de Belgian Cheetahs vorige week onder de WK-limiet dook in het Franse Metz, herhaalde ze dat kunstje vandaag in de Gentse topsporthal tijdens een extra selectiewedstrijd voor topatleten. Laus bleef Belgisch outdoorkampioene Naomi Van den Broeck voor in een nieuw PR van 52″62, één honderdste boven de snelste Belgische tijd van het jaar op naam van Cynthia Bolingo. Van den Broeck noteerde met 53″15 wel een PR in zaal. Imke Vervaet legde beslag op de derde stek in een PR van 53″21. Het niveau bij de Belgische vrouwen op de 400m ligt dus duidelijk een pak hoger dan vorige winter, toen de Cheetahs op de valreep een ticket naar het EK indoor door de neus geboord zagen.

Op de 60m onderstreepte Elise Mehuys haar goede vorm door de WK-limiet van 7″30 te benaderen tot op vijf honderdsten. Mehuys zette met 7″35 haar snelste tijd van het seizoen neer. Alleen Rani Rosius liep dit seizoen al sneller dan de atlete van LYRA. Op de 60m horden tankte Noor Vidts opnieuw vertrouwen. Met een degelijke 8″41 kan ze in alle rust toeleven naar het WK indoor. Afgelopen donderdag was de vierde van de olympische zevenkamp goed voor een PR in het verspringen.