Julien Watrin heeft zich op het LBFA-kampioenschap in Louvain-la-Neuve verzekerd van een ticket naar het WK indoor. Watrin was heer en meester op de 400m en klokte af na 46″44, zes honderdsten onder de WK-limiet. Die chrono is goed voor de vierde plaats op de ranglijst aller tijden in eigen land. Zijn prestatie zorgde voor de nodige ontlading na het vele blessureleed dat hij de afgelopen jaren kende. 

Julien Watrin is terug van weggeweest. Dat bewees de 29-jarige sprinter vandaag in eigen land op het LBFA-kampioenschap in Louvain-la-Neuve. Watrin haalde uit in zijn eerste wedstrijd van het jaar door naar 46″44 te snellen, ruim beter dan zijn bijna zeven jaar oud PR van 47″06, maar véél belangrijker: zes honderdsten sneller dan de gevraagde 46″50 om naar het WK indoor in Belgrado afgevaardigd te worden. Op de Belgische ranglijst aller tijden in zaal wipt hij over Jonathan Borlée naar de vierde plaats.

Watrin is de eerste landgenoot die voldoet aan een limiet sinds de bekendmaking van de criteria voor dat kampioenschap in zaal. De Belgian Tornado nam op het EK in Amsterdam in 2016 voor het laatst deel aan een groot kampioenschap als individueel atleet. Zijn onverwachte limiet is dan ook een grote opsteker na jaren waarin de atleet sukkelde met zijn gezondheid. Lionel Halleux en 800m-specialist Eliott Crestan vervolledigden het podium in respectievelijk 47″82 en 47″97. Anne Zagré was de beste op de vlakke 60m in een tijd van 7″47.