Robin Vanderbemden plaatste zich dinsdag onverwacht voor de halve finales van de 200 meter. Hij liep een seizoensbeste en toonde zich achteraf verrast en tevreden. Straks moet hij al opnieuw aan de bak voor zijn halve finale.

“Dit is een mooie verrassing. Het doet deugd na een moeizaam seizoen”, wist Vanderbemden te vertellen. De 200 meterspecialist zit met een ontsteking aan de heup. “Ik heb nog altijd pijn, maar het stoort niet echt tijdens de wedstrijd. Mijn opwarming neemt enorm veel tijd in beslag, wel drie uur, maar als het ik het op deze manier doe, krijg ik mijn lichaam klaar voor een wedstrijd.”

Vanderbemden trof in zijn reeks het zeventienjarige Amerikaanse fenomeen Erriyon Knighton, die het laken naar zich toetrok. “Hij lijkt me best beloftevol”, grapte onze landgenoot. “Nee, hij speelt niet in dezelfde categorie. Ze zouden hem in een aparte wedstrijd voor supertalenten moeten laten lopen.”

De halve finale van Vanderbemden staat vanavond al op het menu. Het zal kort dag zijn. “Natuurlijk hoop ik om nog sneller te gaan, maar ik heb nauwelijks trainingen in de benen. Dan is het niet makkelijk om op een halve dag tijd te recupereren. Zelfs in topvorm heb ik het daar al moeilijk mee, dus ik ga niet de pretentie hebben om te beweren dat ik mijn tijd zeker nog ga aanscherpen. Maar het kan altijd”, besluit hij.