Kevin Borlée gaat straks niet van start in de halve finales van de 400 meter in Tokio. Gisteren twijfelde hij daar al over, omdat hij met een klein beetje hinder aan de hamstrings kampt, en inmiddels is de knoop doorgehakt.

Het hoofddoel van Kevin Borlée tijdens deze olympiade is de 4×400 meter met de Belgian Tornados, en in functie daarvan wil hij geen risico’s nemen. Daarom liet hij gisteren weten dat zijn deelname aan de halve finales van de individuele 400 meter nog geen zekerheid was omwille van een klein probleem aan de hamstrings. Nu is in samenspraak met de medische staf beslist om niet deel te nemen.

“Mijn hamstring was echt stijf vanmorgen”, zegt Borlée op Instagram. “De medische staf heeft mij geadviseerd om niet te lopen. Er zijn geen woorden om uit te drukken hoe ik mij nu voel, maar als ik top wil zijn in de 4x400m, kan ik nu geen risico’s nemen.”