Bondscoaches Carole Bam en Jacques Borlée voeren liefst drie wissels door in de ploeg van de Mixed Relay, die zaterdag in de reeksen van de Olympische Spelen in Tokio het Belgisch record verbeterde. Speerpunt Cynthia Bolingo is voldoende hersteld van een hamstringblessure om aan te treden.

Camille Laus blijft staan in de Belgische ploeg, maar Imke Vervaet, Alexander Doom en Jonathan Borlée verdwijnen. Ze worden vervangen door Cynthia Bolingo, Dylan Borlée en Kevin Borlée. Het is Dylan Borlée die als startloper aantreedt. Bolingo loopt als tweede, gevolgd door Laus en Kevin Borlée.

België vertrekt uiteindelijk niet vanuit baan vier, maar vanuit baan acht. De finale wordt met negen afgewerkt, nadat de diskwalificatie van de VS en de Dominicaanse Republiek ongedaan werd gemaakt en de Duitsers heropgevist werden na een klacht.