Eliott Crestan maakte behoorlijk wat indruk in de reeksen van de 800 meter in Tokio. Na een splijtende aanval plaatste hij zich voor de halve finales. Achteraf had hij het over de stress die hem afgelopen nacht belette te slapen.

“Met dit resultaat mag ik heel tevreden zijn”, vertelde Crestan na afloop. “Hier de halve finales halen, is bonus voor mij. Mijn doel was bereikt door de Spelen te halen. Mijn koers is verlopen zoals ik wilde. Mijn coach had gezegd dat ik me voorin moest durven positioneren. Als ik dan uiteindelijk zou kraken, dan was dat maar zo. Maar het is niet gebeurd. Het gevoel was ook heel goed.”

Crestan had niet de beste nachtrust. “Ik heb zo goed als niet geslapen”, vertelde hij. “Ik werd gek van de stress in mijn bed en om 1uur ’s nachts heb ik het slapen al opgegeven. Ik ben dan maar mijn ouders beginnen bellen en heb me op mijn balkon geïnstalleerd.”

Op 200 meter van het einde plaatste de Namenaar een pittige demarrage. “Ik zei tegen mezelf: allez, allez, allez. Als ik dat ritme kon volhouden, was ik erbij. Dat wist ik.” En dus mag Crestan nu al meer dan tevreden zijn. “Ik kwam naar hier met de 36e tijd en sta bij de laatste 24. Dat is al mooi. De finale halen lijkt me bijna onmogelijk, maar ik zal proberen.”