Diep teleurgesteld was Isaac Kimeli niet met zijn achttiende plaats in de olympische 10.000 meterfinale, maar hij had toch op wat meer gehoopt. Hij zat in zijn hoofd met minstens top vijftien en nog liever top twaalf.

“In de eerste kilometers voelde ik me goed en kon ik alert reageren wanneer dat nodig was”’, begon Kimeli zijn wedstrijdanalyse. “Jammer genoeg kreeg ik het de laatste twee kilometer zwaar. Vanaf dan was het afzien tot op het einde. Daar heb ik het toch een beetje laten liggen. Omdat het lange tijd traag ging, was het een ideale race voor mij. Het koersverloop was perfect.”

Het was vrijdag 30 graden in Tokio, geen ideaal weertje voor een 10.000 meter. Kimeli ondervond het aan den lijve. Sommige concurrenten waren beter voorbereid op de omstandigheden. “De warmte maakte het heel zwaar. Er zat geen energie meer in mijn lichaam. Als het frisser is, denk ik dat er meer inzit voor mij.”

Welk gevoel houdt Kimeli dan over aan zijn achttiende plaats? “Ik ben toch een beetje ontgoocheld. Top vijftien was goed geweest, top twaalf heel goed. Maar ik heb niks verkeerd gedaan, dus kan mezelf vandaag weinig verwijten. Het was mijn eerste 10.000 meter ooit op een kampioenschap en ik heb weer bijgeleerd.”

Volgende week loopt Kimeli ook nog de 5.000 meter. “Ik heb er nog niet aan gedacht vandaag en heb mij zeker niet ingehouden”, klonk het na afloop. “Nu moet ik goed proberen te recupereren en ook mijn enkel verzorgen, want die is stijf, maar in principe zijn mijn kansen iets groter op de 5.000 meter.”

1 REACTIE

  1. België is geen topsport
    land meer( tov 40 jaar geleden) en zal het nooit
    meer worden zolang het
    net niet land blijft!!!

Reacties zijn gesloten.