Michael Obasuyi heeft zich probleemloos verzekerd van de halve finales op de 110m horden op het EK voor beloften in Tallinn. Obasuyi kende een goede start en leek daardoor te joggen naar de reekswinst in 13″80. Vanavond zal de hordeloper, die zeker is van een ticket naar Tokio, wel voluit gaan om een plaatsje in de finale te bemachtigen.

De Belgische delegatie blijft het uitstekend doen op het EK voor beloften in Tallinn. Na een bijna vlekkeloze eerste dag opende Michael Obasuyi de tweede kampioenschapsdag in het Kadriorg Stadion met een bijzonder vlotte reekswinst op de hoge horden. Obasuyi knalde snel uit de blokken en controleerde vervolgens naar 13″80, goed voor de vierde chrono van alle atleten in de reeksen. Later vandaag staan de halve finales om 17u30 Belgische tijd gepland. Obasuyi is gezien zijn PR van 13″32 één van de vele medaillekandidaten op de hoge horden.

“Ik kwam echt sterk uit de blokken en daardoor win je gewoon vertrouwen in je race. Ik kon in alle rust doorlopen en verspilde geen onnodige krachten. Vanavond wordt het kwestie om geen fouten te maken. Ik ga er een stevige patat op geven om zeker te zijn van de finale van morgen”, aldus de hordeloper van OEH.