Europees juniorenkampioen Thomas Carmoy heeft zich op het EK indoor verzekerd van de finale in het hoogspringen. Carmoy begon goed aan zijn competitie met gelukte sprongen op 2m10 en 2m16. Vervolgens kende de Belgische recordhouder bij de beloften wat moeilijkheden op 2m21. In zijn derde en laatste poging klaarde Carmoy gelukkig de klus. Daardoor kan hij zich opmaken voor zijn eerste finale op een internationaal kampioenschap bij de grote jongens. 

De eerste Belg op het EK indoor in Torun heeft zich meteen voor de finale geplaatst. Thomas Carmoy kwam voor het eerst in actie op een internationaal kampioenschap bij de senioren. De atleet van CRAC begon op 2m10 aan zijn EK en kende geen moeilijkheden op die hoogte. Ook op 2m16 lukte het probleemloos. Vervolgens werd duidelijk dat 2m21 zou volstaan voor de finale, maar toch maakte onze landgenoot er een thriller van door twee keer te falen op die hoogte. In zijn derde en laatste poging lukte het dan toch voor Carmoy, met een oerkreet tot gevolg.

IEr was bovendien een opvallende afwezige in de kwalificaties van het hoogspringen. Andriy Protsenko was niet van de partij. Daardoor wordt het in de finale uitkijken naar wat Carmoy kan tegen namen zoals Maksim Nedasekau en Gianmarco Tamberi, die zich probleemloos van de finale verzekerden. Zondagochtend treedt hij aan in de finale.