Conseslus Kipruto zal niet afreizen naar Monaco voor de Diamond League van komende vrijdag. De regerend olympisch- en wereldkampioen op de 3.000m steeple testte in Kenia positief op het coronavirus. Kipruto was één van de 11 Kenianen die toestemming had gekregen om af te reizen naar Monaco voor dé meeting van het zomerseizoen. Hij zou in de stadstaat een gooi doen naar het WR op de 3.000m steeple.

Conseslus Kipruto heeft positief getest op het coronavirus en zal daardoor niet naar Monaco trekken om er vrijdag aan de start te verschijnen van de Diamond League. De Keniaanse olympische- en wereldkampioen zou komende vrijdag een gooi doen naar het WR van Saif Saaeed Shaheen, die in 2004 goed was voor 7’53″63 tijdens de AG Memorial Van Damme. Die recordpoging komt er helaas niet door de positieve coronatest van de specialist op de steeple.

Kipruto mag dan wel drager zijn van het virus, last ondervindt hij er allerminst van. “Ik heb geen symptomen en voel me klaar om toptijden neer te zetten. Mijn doel was om voor het WR te gaan, aangezien het record in Kenia thuishoort. Ik wens mijn collega-atleten en de organisatie het beste toe in Monaco. Onze sport keert terug, net zoals ik dat zal doen”, vertelde de strijdvaardige Keniaan aan de internationale pers.