De tweelingbroers Kevin en Jonathan Borlée maken vanavond om 20u00 hun opwachting in ‘De Container Cup’ op tv-zender VIER. In het programma nemen Belgische sporters het tegen elkaar op in een unieke zevenkamp. De broers zijn niet de enige atleten die in actie komen. Ook hordeloopster Hanne Claes en Dylan Borlée zijn op respectievelijk woensdag en maandag van de partij.

Het programma ‘De Container Cup’ is een succes in het tv-landschap en vanaf vandaag mengt de atletiekwereld zich in het project van zender VIER. De broers Kevin en Jonathan Borlée zijn vanavond aan de beurt om een stevige prestatie neer te zetten. De zevenkamp in ‘De Container Cup’ is uiteraard geen klassieke zevenkamp, maar bestaat uit een 1500m op de loopband, de monkey bars, golfen, één kilometer roeien, schieten, bankdrukken, gevolgd door de afsluitende fietsproef van drie kilometer op een hometrainer.

Wielrenner Oliver Naesen is voorlopig de koning van ‘De Container Cup’ met 9’48″40, gevolgd door roeier Tim Brys en judoka Dirk Van Tichelt met respectievelijk 9’48″43 en 10’03″01. De vraag is of de broers Borlée in de buurt van die prestaties kunnen komen. Dat de tweeling diep zal gaan, lijdt geen twijfel. Jonathan deelde ook al beelden op zijn social media van zijn gehavende handen na passages aan de monkey barsJolien D’hoore is met 12’28″82 de sterkste vrouw. Hanne Claes heeft dus een doel voor ogen in de aflevering van woensdagavond waar olympisch kampioen Greg Van Avermaet ook in actie komt. Naast Kevin en Jonathan komt mag ook Dylan Borlée zijn geluk beproeven. De jongste Borlée bij de Tornados is maandag te zien naast voetballer Dennis Praet. Het concept van het programma is dankzij de populariteit in ons land al verkocht aan producenten in de Verenigde Staten en Frankrijk.

Vanaf 20u00 kan u terecht bij VIER om de nummers twee en drie van het EK in Berlijn in actie te zien.

Berekening totaaltijd

  • De tijd optellen van de volgende disciplines: 1500m op de loopband, één kilometer roeien en drie kilometer fietsen.
  • Per monkey bar gaat een seconde van de totaaltijd af.
  • Het aantal meter op de golfdiscipline delen door drie en omzetten in seconden. Dat aantal aftrekken van de totaaltijd.
  • Per geraakt target op de schietdiscipline gaan tien seconden van de totaaltijd.
  • Het aantal kilo’s van het bankdrukken door twee omzetten in seconden. Dat aantal aftrekken van de totaaltijd.