Armand ‘Mondo’ Duplantis heeft opnieuw een polsstokles gegeven aan zijn collega’s. Op de All Star Perche, de meeting van Renaud Lavillenie in het Franse Clermont-Ferrand, vloog de Zweedse tovenaar naar 6m01. Tot en met die hoogte ging Duplantis telkens in zijn eerste poging over de lat. Vervolgens werd een nieuw WR van 6m19 geviseerd. Tot twee keer toe kwam Mondo héél dicht, maar het mocht niet zijn. De Zweed kwam geen hoogte tekort, maar wel een tikkeltje diepte.

Armand ‘Mondo’ Duplantis had eerder al in Torun en Glasgow het WR verbeterd. Op de All Star Perche van zijn grote voorbeeld Renaud Lavillenie had Duplantis vijf sprongen nodig om opnieuw geschiedenis te schrijven met de polsstok. Net voor zijn recordsprong kreeg hij nog een vuistje van de Amerikaanse Sandi Morridie op dat moment op 4m93 aan het springen was. Hij maande het publiek ook aan om tijdens zijn laatste stappen “zo luid mogelijk te zijn”. De meer dan 5.000 toeschouwers kregen wel waar voor hun geld met heel knappe sprongen. Bij zijn eerste en derde poging had de Zweed wel de hoogte, maar landde hij te dicht op de lat. Duplantis kwam in 2020 vijf keer in actie en sprong even vaak over de magische zes meter, niemand deed dat hem ooit voor.

Renaud Lavillenie werd tweede op zijn eigen meeting met een sprong van 5m94. Wereldkampioen Sam Kendricks moest vrede nemen met de derde stek en 5m87. (later meer)