Robin Hendrix wil zondag punten sprokkelen voor de wereldranking op het BK indoor. Zeven dagen later duikt de atleet van OEH voor de laatste keer deze winter het veld in. Hendrix, die met overmacht de beste was tijdens de korte cross in Mol, Roeselare en Hannuit, gaat in de slotmanche van de Structabo CrossCup op zoek naar zijn eerste Belgische titel in het veld bij de grote jongens. Al wil hij eerst zijn PR benaderen op de 3.000m in zaal.

Robin Hendrix won deze winter telkens als hij aan de start verscheen van een Structabo CrossCup-manche. Het Vlaams kampioenschap in Rotselaar van vorige week liets hij links liggen om zich voor te bereiden op het BK indoor van zondag. Hendrix mikt in de Gentse Topsporthal op een tijd in de buurt van 7’50. Zijn PR in zaal bedraagt sinds vorig jaar 7’53″89. “Sinds begin januari ben ik eigenlijk aan mijn voorbereiding op de Spelen begonnen. Het BK in zaal is een belangrijke tussenstop met het oog op Tokio, aangezien ik er mits een goede prestatie veel punten kan sprokkelen. De afgelopen weken heb ik veel meer en specifieker getraind in vergelijking met de rest van het winterseizoen”, aldus Hendrix.

Doorkomst na 2.000m in 5’15

De 25-jarige atleet kan zondag rekenen op de hulp van zijn trainingsmakker en clubgenoot Hugo Hay. Hay vertoefde in het gezelschap van onder meer Isaac KimeliStijn Baeten en Simon Debognies in Zuid-Afrika. Voor Hendrix was dat wegens schoolverplichtingen niet mogelijk. Hij opteerde voor slapen op hoogte in de Bakala Academy in Leuven. “In principe zou Hugo me om en bij de twee kilometer moeten bijstaan. Hij is in goede vorm uit Zuid-Afrika teruggekeerd en de doorkomst na 2.000m zou ongeveer 5’15 moeten zijn. Dat is toch enkele seconden sneller dan de race waarin ik mijn PR neerzette. Hopelijk kan ik vervolgens versnellen om in de buurt van 7’50 te finishen. Veel zal afhangen van die laatste kilometer”, vertelt de afstandsloper.

Hendrix op de Structabo CrossCup in Hannut – Foto: Golazo

Hendrix zal een tevreden atleet zijn indien hij zijn PR kan benaderen, aangezien dat een mooie puntenbonus op de wereldranking kan opleveren. Er is geen plan b in zaal voor de atleet. Zeven dagen later opteert hij voor het BK korte cross. “Hopelijk vallen de puzzelstukjes in elkaar, want ik heb niet meer nodig dan één goede indoorwedstrijd. Qua punten moet het dan zeker volstaan. Bovendien krijg ik voor de Spelen normaal nog een kans of twee om me te bewijzen op 5.000m. Het BK korte cross is een leuke afsluiter van het winterseizoen. Ik loop graag voor de winst, maar ben ook op mijn hoede, aangezien bepaalde atleten telkens hun zinnen zetten op het BK”, verklaart de atleet die op weg lijkt naar zijn eerste Spelen.

Toch is Hendrix niet al te veel bezig met zijn concurrenten. Voorlopig is hij deze winter ongenaakbaar in het veld. “Ik verwacht toch iets van atleten zoals Ali Hamdi en Oussama Lonneux, maar daar wil ik me niet op blindstaren. Het belangrijkste is dat ik zelf een goede wedstrijd loop, maar eerst zondag overleven (lacht; red.)”, besluit Hendrix.