Armand ‘Mondo’ Duplantis beleefde een droomavond tijdens de World Athletics Indoor Tour in Düsseldorf. Bij zijn seizoensopener imponeerde de polsstokspringer door telkens met sprekend gemak de hoogtes te overbruggen. Het Zweedse wonderkind kende een dag waarop alles leek te lukken. Na zijn geslaagde poging op 6m00 ging de lat naar 6m17, een gewaagde gok. Duplantis toonde echter dat ook hij limieten heeft, maar zijn tweede poging op 6m17 deed iedereen, inclusief hemzelf, dromen van meer.

In ideale omstandigheden had Duplantis zijn sprongen op 6m17 met een extra lange stok afgewerkt. De entourage van de 20-jarige atleet had echter geen sprong over 6m00 verwacht, waardoor een aantal stokken nog in de Verenigde Staten liggen. Die zullen nu zo snel mogelijk overgevlogen worden, zodat ‘Mondo’ de komende weken nogmaals de lat naar 6m17 kan brengen.

“Je probeert niet te veel naar de lat te kijken, maar het was toch wel verleidelijk. Het voelde zelfs emotioneel om die lat te zien liggen op wereldrecordhoogte. Hier droom ik al sinds mijn vierde levensjaar van. Ik wil ook de rol van mijn moeder in dit hele verhaal benadrukken. Het is niet omdat mijn vader (Greg Duplantis, ooit zelf goed voor 5m80; red.) telkens naar voren wordt geschoven dat zij hier niet voor verantwoordelijk. Ik plaats haar minstens op gelijke hoogte”, vertelde de atleet nog bij World Athletics. Duplantis had ook lovende woorden over voor onze landgenoot Ben Broeders. Een interview met de Zweed kan u hierboven bekijken.