De kogel is door de kerk: de drie Belgische aflossingsploegen die zich op de World Relays kwalificeerden voor het WK mogen nu ook effectief naar Doha afzakken. De afgelopen weken werd er namelijk gevreesd dat de extra eis om wereldwijd in de top 12 te staan tot het afhaken van onze aflossingsploegen zou leiden. De KBAB geeft de drie ploegen echter zekerheid over hun deelname.

Dat is onder meer goed nieuws voor Manon Depuydt en Imke Vervaet die gisteren aan de start verschenen van de baanronde op de AG Memorial Van Damme. Vooral de Belgian Cheetahs en gemengde aflossingsploeg zaten met de nodige stress door de extra eis om in die top 12 te staan. Beide teams tuimelden er namelijk uit, maar de KBAB heeft beslist om alle teams die in Yokohama sterk presteerden ook te belonen met een startbewijs voor Doha.

1 REACTIE

  1. Zoals verwacht houden ze zich niet aan hun eigen limieten voor de 400m atleten. Ik gun het 100% de atleten. Waarom moet diezelfde KBAB dan zo streng zijn voor de marathonatleten richting Tokyo. De deur dichtsmijten voor atleten die evt via de ranking konden meedoen.

Reacties zijn gesloten.