Noor Vidts en Niels Pittomvils namen afgelopen weekend deel aan het Spaans kampioenschap meerkamp. Vidts zou na zeven proeven 6.037 punten totaliseren, haar tweede prestatie ooit en dat ondanks de loden hitte en met momenten stevige wind. Pittomvils zette zijn sterkste eerste dag van het seizoen neer, maar de loden hitte maakte van de tweede dag een overlevingstocht. De Limburger sloot zijn tweedaagse af met een score van 7.740 punten, een kleine honderd punten onder zijn seizoensbeste.

Zowel voor Noor Vidts als voor Niels Pittomvils was het Spaans kampioenschap in La Nucia de vierde en laatste meerkamp van het zomerseizoen. Vidts begon degelijk aan haar tweedaagse met 13″70 op de horden, gevolgd door een PR van 1m84 in het hoogspringen. Na een mindere passage in het kogelstoten zette ze een knappe 200m neer ondanks weinig tegenstand. Op haar tweede dag leek er veel mogelijk in het verspringen, maar haar beste sprong werd heel nipt afgekeurd. Met 6m18 en een mindere prestatie in het speerwerpen was het evenaren van haar PR van 6.194 punten niet meer aan de orde. In de afsluitende dubbele baanronde zette de VAC-atlete wel nog een stevige 2’12″66 neer om 6.037 punten te totaliseren. Vidts kwam deze zomer vier keer in actie en wist telkens meer dan 6.000 punten te scoren. Een enorme stap voorwaarts in vergelijking met vorige zomer, toen ze afgeremd werd door blessures.

Foto: Jeroen De Meyer

Pittomvils zette met onder meer een PR in het verspringen (7m39) en kogelstoten (14m38) zijn beste eerste dag van het jaar neer. Na de afsluiter op die eerste dag moest de atleet echter nog een dopingcontrole afleggen. Daardoor kon de meerkamper niet genieten van de nodige nachtrust met het oog op een loodzware tweede dag. De temperaturen in La Nucia stegen namelijk tot om en bij de 35 graden. Bovendien blies er aardig wat wind, wat het polsstokspringen heel moeilijk maakte. Met 4m60 verloor Pittomvils uitzicht op een verbetering van zijn seizoensbeste van 7.837 punten. De atleet bleef echter knokken en zou na tien proeven 7.740 punten totaliseren. Ook de Limburger zette dit jaar duidelijk een stap in de goede richting na moeilijke jaren waarin blessures de bovenhand haalden.