Dorian Boulvin heeft zijn 10.000m op het EK voor beloften afgesloten op een 12de plaats. Boulvin was na 25 ronden op de piste goed voor nieuw PR van 29’04″30, maar liefst 20 seconden beter dan zijn voormalige besttijd. Dat had onze landgenoot te danken aan het stevige tempowerk van een trio uit Israel en enkele sterke Britten. De Franse veldloopkampioen bij de beloften, Jimmy Gressier, was in de slotfase oppermachtig. Hij haalde de eerste Europese titel op het EK binnen in 28’44″17.

Dorian Boulvin kwam naar het EK voor beloften om een goede tijd neer te zetten en een gooi te doen naar een plaats bij de beste tien. Dat eerste bleek na halfweg behoorlijk haalbaar, want hij kwam in 14″34 door halfweg. De 22-jarige atleet zou bovendien zijn tweede wedstrijdhelft nog een tikkeltje sneller afwerken.  Dat tweede was quasi niet aan de orde, aangezien Boulvin ondanks een PR van meer dan 20 seconden beslag legde op de twaalfde stek, het hoogst haalbare gezien het torenhoge niveau op de 10.000m. Na afloop was de atleet van CABW echter tevreden, des te meer dankzij het feit dat het pas zijn tweede 10.000m ooit was.

Jimmy Gressier – Getty Images for European Athletics

Voor een reactie van Boulvin kan u hieronder terecht.