Thomas Carmoy heeft zich gisteren op de interclub verzekerd van het EK voor junioren in het Zweedse Böras. In Herve sprong de atleet van CRAC tijdens zijn seizoensopener naar 2m14, exact de gevraagde hoogte voor het EK. De 19-jarige atleet kan zich zo opmaken voor zijn derde kampioenschap op rij, aangezien hij in 2017 en in 2018 mocht deelnemen aan respectievelijk het EK en WK voor junioren.

De hoogspringer haalde in beide gevallen de finale en mikt komende zomer op een medaille op het EK. In zaal sprong hij afgelopen winter naar 2m21. De komende weken wil hij stelselmatig naar die vorm toegroeien, om op het EK in de buurt van 2m25 te komen. Het ondertussen bijna 21 jaar oude BR bij de junioren staat voorlopig nog op de naam van Dimitri Maenhoudt, die in 1988 goed was voor 2m21.

Carmoy is de achtste junior die naar het EK mag. Eerder kwalificeerden Tim Van de VeldeCedric SorgeloosJaan BalLucie FeraugeLiefde SchoemakerAngel Agwazie en Elien Vekemans zich.