De organisatie van de IFAM kwam zopas op de proppen met groot nieuws. Maar liefst twee Ingebrigtsens zullen op 25 mei naar ons land afreizen om aan de meeting deel te nemen. Zowel Filip als Jakob gaan van start op de voor hen eerder ongebruikelijke 800 meter. Ondertussen kondigde de organisatie ook aan dat de derde Ingebrigtsen, Henrik, zich waagt aan de 1500m.

Het is niet de eerste keer dat de familie Ingebrigtsen voor een wedstrijd in ons land kiest. Vorige zomer kwam Filip Ingebrigtsen nog aan de start in Heusden, terwijl zijn jongere broer Jakob enkele maanden eerder in de Topsporthal te vinden was voor de IFAM indoor. Over twee weken nemen de broers het tegen elkaar op in de 800 meter. Hun PR’s op die afstand bedragen respectievelijk 1’47″79 (Filip) en 1’49″40 (Jakob), maar deze kunnen misschien snel naar de vuilbak verwezen worden. Met onder meer de Nederlander Thijmen Kupers op de startlijst, hebben zij hun wagonnetje maar aan te pikken om een snelle(re) tijd neer te zetten. Ook onze eigen Aaron Botterman zal van start gaan op dit nummer.

Henrik Ingebrigtsen zal in de 1500m het mooie weer maken om onder meer Isaac KimeliRobin Hendrix en Pieter Claus naar een snelle tijd te loodsen. De broers Ingebrigtsen zijn niet de enige grote internationale namen die hun opwachting zullen maken in Oordegem. Dafne Schippers bevestigde eerder al haar deelname aan de 100 en 200 meter. Ook die andere Nederlandse topatlete, Nadine Visser zal opnieuw op de horden te bezichtigen zijn. Ze zal zelfs nog een tweede keer in de startblokken kruipen voor de 200 meter. De Zwitserse Léa Sprunger, die afgelopen winter Cynthia Bolingo nog net van het EK-goud hield, staat eveneens op de deelnemerslijst.