De AA Drink CrossCup in Rotselaar kan volgende week zondag uitpakken met een Europese topper. De Duitser Richard Ringer verschijnt namelijk aan de start om er onder meer Isaac Kimeli het vuur aan de schenen te leggen. Ringer was in 2018 de snelste Europeaan over 10.000m.

Richard Ringer was afgelopen zomer goed voor een chrono 27’36″52 op de 10.000m. Voor eigen publiek op het EK in Berlijn kon Ringer echter niet overtuigen. Hij bezweek tijdens de rechtstreekse finale van de 10.000m onder de druk én de warmte. Ringer stapte halverwege de race uit. In het verleden was de Duitser goed voor brons op zowel het EK outdoor, als indoor op respectievelijk 5.000m en 3.000m.Midden november finishte Ringer als vierde tijdens de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. In de sprint bleef hij toen Bashir Abdi voor in de strijd om de vierde plaats.

Tijdens de AA Drink CrossCup in Rotselaar zal Ringer vooral de uitdager worden van Isaac Kimeli, Lander Tijgat en Jeroen D’hoedt. Robin Hendrix laat de manche in Rotselaar aan zich passeren omwille van een uitstap naar de indoorpiste. Kimeli kan daardoor opnieuw uitlopen in het klassement.