Michael Obasuyi heeft zich zoals verwacht niet kunnen plaatsen voor de halve finales op de 110m horden op het EK in Berlijn. Of zo leek het toch tot een half uurtje geleden, aangezien onze landgenoot is opgevist, waardoor hij morgen opnieuw aan de bak mag tijdens de halve finales!

Obasuyi ging niet uitstekend van start, maar liep vervolgens wel een behoorlijke race waarin hij echter net iets te veel horden aantikte om sneller te gaan dan zijn eigen BR bij de junioren op seniorenhoogte. Het was het eerste optreden voor de hordeloper op het hoogste niveau bij de “grote jongens”.

De vierde van het WK voor junioren finishte als zevende in de eerste van twee reeksen in een tijd van 13″78, wat amper drie honderdsten trager is dan zijn BR.

Obasuyi mocht dus zeker het kampioenschap met een opgeheven hoofd verlaten, aangezien zijn seizoen na de het WK voor junioren in Tampere al méér dan geslaagd was. Daar kwam echter zojuist verandering in. De hordeloper wordt opgevist en mag morgen aantreden in de halve finales van de hoge horden. Dit wordt vervolgd!

Via de verliezende tijden zou Obasuyi minstens zijn BR moeten evenaren, aangezien laatste verliezende tijd 13″75 bedroeg. Het afzeggen van de Spanjaard Yidiel Contreras maakte het echter mogelijk voor de man van OEH om alsnog in die halve finales aan de start te komen.

“Ik heb het rond 14u00 vernomen via Koen Smet, mijn Nederlandse kompaan op de horden. Dit maakt alles nog beter. Het is al een schitterende ervaring geweest. Morgen mag ik gewoonweg in de avondsessie aantreden in dat geweldige stadion. Ik denk dat het nog sneller kan. Ik hoop om in de buurt van 13″70 uit te komen”, aldus de hordeloper.

“Het is een extra motivatie om in de halve finale van de wereldkampioen Sergey Shubenkov van start te mogen gaan. Daar ga ik extra hard van proberen genieten. Ik heb geen last meer van stess, al heerst er toch een soort onbegrijpelijk gevoel momenteel. Het was wel zonde dat bepaalde media mijn prestatie op een negatieve manier hebben belicht. Hopelijk kan ik morgen het tegendeel bewijzen”, besloot Obasuyi.