Michael Obasuyi heeft zich in Ninove verzekerd van het EK in Berlijn. De vierde man van het WK voor junioren op de 110m horden kwam slechts voor de vierde keer in actie op de allerhoogste horden. Hij knalde naar een Belgisch record voor junioren op de seniorenhoogte met 13″75. Voor Berlijn was 13″85 nodig.

In de reeksen van de Memorial Rasschaert was de junior van OEH al goed voor een tijd van 13″74. De wind blies met +3.0 echter te veel in het voordeel. In de finale bevestigde Obasuyi zijn tijd door één honderdste ’trager’ te lopen. De limiet van 13″85 was voor hem geen doel op zich. Na de WK-finale bij de junioren was zijn seizoen al meer dan geslaagd. In Berlijn kan hij voor een grote kers op een al even grote taart zorgen.

Het Belgisch record op de juniorenhorden is met 13″38 al in handen van Obasuyi. Nu kan hij ook uitpakken met het record op de seniorenhorden. De 13″82 van Sven Pieters, gelopen in 1995, verdwijnt daarmee van de tabellen.

De winst op de hoge horden was weggelegd voor de Noor Vladimir Vukicevic. De Noor haalde het van de Fransen Payen en Sedecias in een scherpe tijd van 13″58.

Opnieuw net niet voor Zagré

Anne Zagré kende minder succes in Ninove. De atlete van RESC deed er tot twee keer toe alles aan om de felbegeerde limiet van 13″12 in de wacht te slepen. Het mocht echter niet zijn voor Zagré, die in de reeksen nota bene voor een zwak ogende Nadine Visser wist te blijven. In de reeksen klokte onze landgenote af na 13″18. In de finale ging het, met minder concurrentie, een tikkeltje trager met 13″23.

Het mag dus niet zijn voor de door blessure geplaagde hordeloopster.