Corentin Campener heeft zich in het Franse Castres verzekerd van een ticket naar het EK in Berlijn. De atleet van RESC sprong in Castres 7m98 ver. Goed voor een evenaring van het LBFA-record, maar nog belangrijker; drie centimeter beter dan de EK-limiet. Campener kan zich op die manier opnieuw opmaken voor een internationale ervaring.

Met nog vijf dagen te gaan voor de uiterste selectiedatum werd de druk een heel pak opgevoerd voor de atleten die in extremis nog naar Berlijn willen. Campener wist dat het één van zijn laatste kansen was en liet er dan ook geen gras over groeien. In zijn tweede poging liet hij al een knappe 7m92 laten noteren, een stevige sprong maar net niet genoeg om naar het EK te mogen. Nadien volgden drie nulsprongen waardoor het alles of niets werd in de laatste poging. Gesteund door een stevige, maar geldige rugwind kwam de verspringer tot 7m98. Naast een nieuw persoonlijk record, voordien bedroeg dit 7m94, sleept Campener zo ook dat felbegeerde EK-ticket in de wacht. Een maand geleden bewees hij al dat dat minimum van 7m95 binnen zijn mogelijkheden lag door 7m87 ver te springen. Vandaag maakte hij de verwachtingen dus waar en is hij de 34e landgenoot die over ruim een week naar de Duitse hoofdstad mag afreizen.