Jonathan Sacoor heeft voor het nodige kippenvel gezorgd op het WK voor junioren in het Finse Tampere. Sacoor trok met de snelste tijd van de halve finales naar de finale. In die finale knalde onze landgenoot naar een historische wereldtitel. Hij is de eerste Belgische man om een medaille te behalen op een WK voor junioren en wat voor één. Oh ja: hij verbeterde zijn eigen BR naar 45″03! Hieronder kan u de race van onze wereldkampioen herbeleven.

Het was de Jamaicaanse topfavoriet Christopher Taylor die als een pijl uit een boog vertrok. Sacoor bleef rustig en liet zich niet opjagen door Taylor. Onze landgenoot bleef kalm en kwam in de laatste rechte lijn met rasse schreden terug. Hij passeerde Taylor en dook met 45”03 net niet onder de magische grens van 45”. Op die manier verbeterde hij zijn eigen BR van gisteren met maar liefst 69 honderdsten. Het Europees record van 45″01 sneuvelde op die manier nét niet.

De Jamaicanen Taylor en Sawyers mogen onze landgenoot flankeren met respectievelijk 45”38 en 45”89.

Eerste Belgische man ooit

Het WK voor junioren was tot vandaag vooral een succesverhaal voor de Belgische vrouwen. In het verleden werden er namelijk vijf medailles behaald. Hanne Maudens behaalde in 2016 nog het brons in de zevenkamp. Nooit eerder won een Belgische man een medaille op een WK junioren, en Sacoor maakt daar nu meteen goud van. De beste Belg was tot op vandaag Jonathan Borlée met een vierde plaats in 2006. Van een vierde plaats gesproken, die stek neemt Sacoor nu in op de Belgische ranking aller tijden bij de grote jongens. Alleen de tweeling Borlée en Cédric Van Branteghem gaan hem nog voor, Dylan Borlée, Julien Watrin en Fons Brijdenbach zijn gepasseerd.