Thomas Carmoy heeft het Belgische hoogspringrecord bij de junioren aanzienlijk verbeterd. De 18-jarige atleet evenaarde op het BK AC eerst het BR van Bram Ghuys, dat 2m15 bedroeg. Carmoy ging vervolgens over 2m17 én 2m19. In totaal doet hij dus vier centimeter beter dan het oorspronkelijke BR. In het polsstokspringen bij de vrouwen zorgde scholiere Elien Vekemans voor een stevige verbetering van haar eigen BR. Ze deed maar liefst 14cm beter dan haar 3m91 van enkele weken geleden.  Cadet Mathys Lattine verbeterde het BR op de 800m naar 1’57″16.

Carmoy, afgelopen zomer als scholier goed voor de finale op het EK voor junioren, is dankzij zijn prestatie ook de beste Europese junior van het moment in zaal. Op 2m21 lukte het net niet. Outdoor kwam hij vorige zomer tot 2m20, goed voor een BR bij de scholieren. Carmoy heeft de komende weken nog enkele kansen om zijn record aan te scherpen.

Elien Vekemans – Foto: Yngwie Vanhoucke

Elien Vekemans liet er geen gras over groeien vandaag. Ze ging aanvankelijk over 3m95, gevolgd door haar eerste sprong over 4m00. Uiteindelijk lukte het eveneens op 4m05. Een fikse verbetering dus van haar BR dus. Mathys Latine deed op de IFAM al een gooi naar het BR bij de cadetten, maar daarin was hij nog niet geslaagd. Vandaag lukte het wél, mede dankzij reekswinnaar Maxime Delvoie, die ondanks het feit dat hij in de trage reeks moest starten, stevig de beuk erin gooide. Latine kon de koers van achterin volgen en dankzij een sterk slot dook hij onder de tijd die Arne Van Opstal in 2012 neerzette. Met 1’57″16 is Latine de nieuwe nationale recordhouder.