Ben Broeders heeft zijn seizoen geopend met een sterk bezette wedstrijd in het Duitse Merzig. Hij ging er over 5m41, ondanks een pijnlijke enkel. Hij en zijn coach reageerden op de website van de VAL.

Het seizoen begint voor Ben Broeders/DCLA dus met een degelijke hoogte. Zijn coach Steven Taeleman ziet meteen mogelijkheden voor progressie. “Ook op 5m51 had Ben al de goeie hoogte, maar hij heeft het net niet gehaald. Op een kortere aanloop was hij onvoldoende aanvallend. Toch zijn we tevreden, vooral omdat hij amper een opwarming had door een omgeslagen voet. Fantastisch kiné-werk heeft ervoor gezorgd dat hij niet al naar huis moest voor de wedstrijd begon.”

Later kwam ook de reactie van Ben. “Het gevoel was echt zalig. Alleen zonde van mijn enkel, hopelijk valt het mee. Ik ga er van uit dat het snel goedkomt.”

Dat Isaac Kimeli/OEH en Renée Eykens/KAPE in het schotse Edinburgh een topresultaat neerzetten, kon u hier eerder al lezen. Isaac heeft ondertussen tevreden gereageerd op zijn wedstrijd. Hij gaf het stokje als eerste door. “Ik had een heel goed gevoel, maar ben een klein beetje te snel gestart. Ik zie het ook als een goeie training voor wat nog volgt. Volgende week in Hannuit is het heel simpel: ik ga voor de tweede plaats. Soufiane Bouchikhi is op dit moment echt te sterk.”