Voor het eerst sinds lang mocht Jeroen D’hoedt zijn wedstrijdspikes nog eens aanbinden voor de CrossCup-manche in Gent. De atleet van CABW zag door blessures het einde van het voorbije winterseizoen en bijna het volledige zomerseizoen in rook opgaan. Dit jaar wordt de aanpak wat bijgesteld. Zo zullen we Jeroen D’hoedt tot nieuwjaar enkel op de korte cross aan het werk zien.

De ene blessure na de andere, dat was de voorbije maanden een beetje de rode draad bij D’hoedt. Een kuitblessure maakte dat hij een kruis moest maken over het BK veldlopen. Nadien sukkelde hij van het ene kwaaltje in het andere. Desondanks besloot hij zich op de Nacht van de Atletiek aan zijn eerste pistewedstrijd van het seizoen te wagen. “Op de Nacht heb ik een poging gedaan om de WK-limiet alsnog te behalen op de 5.000m, maar eigenlijk was ik er niet 100% klaar voor.” Een week later werd hij door een hielblessure voor de keuze gesteld. Het werd of een operatie of twee maanden rust om de blessure te laten genezen. De keuze viel op dat laatste wat hem voorlopig nog geen windeieren heeft gelegd.

Dit jaar kiest D’hoedt voor een andere aanpak. “Ik ga mijn tijd nemen om weer mijn normale niveau te halen. Vorige winter moest alles overhaast gebeuren wat ondanks serieuze trainingsachterstand toch mooie resultaten opleverde.” Momenteel is D’hoedt nog volop op zoek naar een nieuwe trainer. In het verleden sloot hij ook af en toe aan bij de Furman Elite Asics-groep. “Ik sluit niet uit dat ik nog op stage ga met deze groep, maar momenteel wil ik eerst hier met een team in mijn vertrouwde omgeving werken aan mijn niveau.”

De voorbije maanden heeft D’hoedt niet stilgezeten. Hij kroop regelmatig op de fiets om zijn conditie te onderhouden. Het lopen werd pas de voorbije vijf weken weer langzaamaan ingelast waardoor de topconditie nog veraf is. De CrossCup-manche in Gent, waar D’hoedt nog eens kon proeven van het veldlopen op één van zijn favoriete omlopen, bevestigde dit. De ambities deze winter zijn bijgevolg eerder getemperd. “Ik geef mijzelf tijd tot eind januari om op niveau te geraken. Ik kies voor een grondige voorbereiding en wil rustig groeien. Voor nieuwjaar werk ik enkel de korte cross af in de CrossCup zodat ik kan doortrainen met oog op de zomer waar mijn ambities liggen.”