Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Sofie Van Accom (ACHL) – 2e op het BK veldlopen 2017 – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Peter Wagemans

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“In vergelijking met vorige jaren heb ik deze zomer een veel langer programma gedraaid. Zo wou ik absoluut na de Nacht van de Atletiek nog enkele andere afstanden doen en nog een snelle 3000m lopen. Door perfect haaswerk van Louise Carton lukte dit en kon ik mijn zomerseizoen mooi afsluiten. Na 3 weken rust ben ik ondertussen ruim 4 weken terug bezig met de voorbereiding op het winterseizoen. Deze verloopt goed en elke week loopt het weer wat vlotter dan de week voordien.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
Net zoals vorig jaar staan al de manches van de CrossCup op het programma. Misschien dat deze worden aangevuld met hier en daar een regionale veldloop, maar dat bekijken we later nog. Ook de Silvesterlauf in Trier staat al op het programma en is een aangename afwisseling tussen het crossen door.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Tijdens het winterseizoen proberen we steeds een zo groot mogelijke basis te leggen voor komend outdoorseizoen. Deze zomer maakte ik al veel progressie op vlak van uithouding. Deze lijn willen we doortrekken in het winterseizoen. De focus ligt dus volledig op de lange crossen. Dit jaar staat er ook voor de eerste keer een buitenlandse stage in november gepland. Hopelijk kan ik me hier in ideale omstandigheden voorbereiden op de CC-manche van Roeselare om daar een mooie prestatie neer te zetten.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Iedereen probeert zich steeds zo goed mogelijk voor te bereiden op de start van het winterseizoen. De ene heeft er al een langere voorbereiding opzitten dan de andere, maar iedereen is erop gebrand om het beste van zichzelf te geven. Hopelijk zorgt dit voor spannende wedstrijden. Dit is leuk voor de toeschouwers, maar ook voor de atleten. Hierdoor worden we sterker en kunnen we elkaar naar een hoger niveau brengen.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Dit is moeilijk te voorspellen. Elk jaar komen er wel nieuwe namen naar voor, zowel bij de mannen als de vrouwen. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig welke atleten mij dit jaar gaan verrassen!”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“De dag zelf staat er ’s morgens een rijsttaartje vast op het menu bij het ontbijt. Twee à drie uur voor de wedstrijd eet ik dan nog enkele witte boterhammen met confituur. Vlak na de wedstrijd drink ik dan mijn recovery shake.”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Ik heb zelf nog geen ervaringen met de ElliptiGO, maar ik heb hierover al veel positieve reacties gehoord!”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
“Momenteel heb ik nog geen ploegje samengesteld”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.