Olympisch kampioene Nafi Thiam geraakte nog nooit op het podium in Götzis. Doet ze dat nu wel? Ook Hanne Maudens, Noor Vidts en Niels Pittomsvils komen in actie. Volg hieronder of ze nog op schema liggen voor een mooi puntentotaal.

Update 19u05: Een verslag van de tienkamp leest u hier.

Update 17u40: Een verslag van de zevenkamp leest u hier.

Update 14u30: Een wervelende start voor de Belgische meerkampers! In de eerste proef bij de vrouwen, de 100m horden, beet Hanne Maudens de spits af. Met 14″14 verwees ze haar oude besttijd (14″52) met veel allure naar de prullenbak en dat zou ook Nafi Thiam inspireren. De olympisch kampioene verpulverde met 13″34 haar vorige record (13″56) en kende dus eveneens een perfecte aftrap van haar zevenkamp. Noor Vidts bleef met 14″11 enkele tienden verwijderd van haar snelste chrono (13″87). De Nederlandse Visser maakte meteen indruk op haar favoriete onderdeel, haar 12″78 leverde een meetingrecord en de leiding in de tussenstand op. In de tienkamp ging het Niels Pittomvils letterlijk en figuurlijk voor de wind. Geholpen door een stevige meewind (+2,8) zette hij 11″06 op het bord, niet homologeerbaar maar wel negen honderdsten sneller dan zijn bestwaarde (11″15).

In de volgende discipline, het hoogspringen, ging Nafi Thiam door op haar elan. Na een aarzelende start op 1m80 stoomde de RFCL-atlete door naar 1m95. Bij haar derde poging liet ze de lat liggen en nadien ging ook 1m98 bij haar tweede beurt voor de bijl. Hiermee zorgde Thiam voor een evenaring van haar persoonlijk beste, wereldrecord in de meerkamp en een meetingrecord, dat ze afsnoept van niemand minder dan… Tia Hellebaut. Het eindstation voor onze landgenote, die het daarna nog driemaal op 2m01 probeerde, helaas zonder succes. Deze straffe prestatie levert Thiam wel de leidersplaats op, met 2.285 punten heeft ze 33 punten marge op haar recordschema. De andere Belgische zevenkampsters verging het iets minder, al kon Hanne Maudens met 1m77 wel haar record tot op één centimeter benaderen. Voor Noor Vidts bleef het bij 1m74, haar record ligt op 1m81. Ook Niels Pittomvils is aan een uitstekende meerkamp bezig. Met 7m31 in het verspringen strandde hij op vier centimeter van zijn bestwaarde en heeft hij na twee proeven 37 punten voorsprong op zijn persoonlijk record. Met 2.033 punten voert de Canadees Damien Warner zoals verwacht de tussenstand aan.

Volg de meerkamp hieronder met onze projectie van het eindtotaal:

Volg de live-results van de Hypomeeting in Götzis via deze link.