In afwezigheid van een geblesseerde Jonathan Borlée, waren de Belgian Tornados er gisterennacht niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de World Relays. Op het officieuze wereldkampioenschap aflossingen in de Bahama’s kreeg het Belgische 4x400m-kwartet afgelopen nacht een kans tot eerherstel. Ze traden er immers nogmaals aan, zij het in de B-finale, een reeks voor teams die de eigenlijke finale niet haalden.

In die B-finale werd België afgelopen nacht (1u55 Belgische tijd) tweede.  Met een tijd van 3’07″14, bleven ze een kleine seconde boven de tijd van Kenia, dat met 3’06″36 met winst gingen lopen. De broers Dylan en Kevin Borlée, Julien Watrin en nieuwkomer Michael Rossaert klokten in de reeksen nog een chrono van 3’05″45. Ze bleven wel Polen, dat andere sterke Europese 4x400m-land, voor.  Ook gastland de Bahama’s, traditioneel één van de sterkere 4x400m-landen en twee jaar geleden nog tweede op de 4x400m, kon zich net als België nét niet plaatsen voor de grote finale.  De Bahama’s werden uiteindelijk zelfs pas vijfde in de B-finale.

In de A-reeks waren het de titelverdedigers, de Amerikanen, die wederom aan het langste eind trok. Zij haalden het in 3’02″13, een al bij al matige tijd voor winst. Ze bleven zo wel voor Botswana, als verrassende tweede, en Jamaica, dat met het brons aan de haal ging. Trinidad & Tobago, dat in de reeksen de snelste chrono van alle landen liet noteren, werd pas vijfde.

Bekijk de racevideo van de A-finale hieronder (video B-finale volgt). De uitslagen van de B-finale 4x400m en alle andere resultaten van de World Relays vind je hier.

https://www.youtube.com/watch?v=dLI989n0KoI