Juniore Babette Vandeput heeft zich op de tweede dag van het PK in Limburg geplaatst voor het EKU20. In het discuswerpen verbeterde ze haar persoonlijk record met 27 centimeter naar 49m39. De limiet voor het EK voor junioren in Grosseto bedraagt 49m29.

Babette Vandeput was de enige juniore bij het discuswerpen afgelopen weekend in Lanaken en dus kroonde ze zich automatisch tot provinciaal kampioene van Limburg. Bij haar derde beurt verbeterde de atlete van ATLA zich naar 49m39. Het thuispubliek slaakte op dat moment een vreugdekreet, want naast een persoonlijk record plaatste ze zich ook voor EK in Italië. Van 20 tot 23 juli zullen de sterkste junioren zich daar met elkaar meten.

Het was niet de eerste wedstrijd van het seizoen voor Vandeput, begin februari kwam ze in het Duitse Leverkusen nog tot 45m36. Het Belgisch record van Annelies Peetroons (54m42) komt voorlopig niet in gevaar, al waren de weersomstandigheden afgelopen weekend wel niet optimaal.

De 19-jarige Babette Vandeput is de tweede atlete die zich weet te verzekeren van dit Europees kampioenschap. Begin maart voldeed Hanne De Baene reeds aan de EK-limiet bij het polsstokspringen.