Een sterk persoonlijk record lopen lukte Koen Naert gisteren in Rotterdam wel, een duik onder de 2u10 nemen niet. Meteen na de wedstrijd overheerste gisteren nog de ontgoocheling, vandaag neemt de trots al de bovenhand.

Dat zijn prestatie op de marathon in Rotterdam, een tiende plaats en een persoonlijk record van 2u10:15, redelijk straf was. Koen Naert begint het stilaan te beseffen. “Vandaag ben ik al veel trotser op mijn prestatie dan gisteren. Zo snel als ik op anderhalf jaar tijd twee keer liep, liep 22 jaar lang geen enkele Belg. Dit bevestigt dat Berlijn geen uitschieter was, dat ik thuis hoor op de marathon en dat we weten waarmee we bezig zijn.”

Een sterke chrono neerzetten in een warm Rotterdam is voor Naert meteen ook een bewijs dat hij nog progressie heeft gemaakt. “In Berlijn waren alle omstandigheden ideaal, en dat waren ze nu zeker niet. Toch loop ik in Rotterdam sneller. Als de tijd er rijp voor is, duik ik onder de 2u10!”

De mening van enkele specialisten, onder meer Armand Parmentier, dat Naert te behouden van start ging, deelt hij overigens zelf ook. “Ik moet eens met coach Raymond overleggen hoe ik in het vervolg van start zal gaan. Ik liep in de eerste helft veel te makkelijk. Je bent natuurlijk afhankelijk van de groepen met hazen, en de groep Nageeye ging te snel voor mij. Een groep tussenin was ideaal geweest. Achteraf is het makkelijk praten, maar op 35 km was ik nog heel fris. Daarna kreeg ik last van de warmte.”