Bashir Abdi zit absoluut niet stil. Terwijl hij aan het revalideren is van een stressfractuur aan het scheenbeen, zet hij zich met veel overgave in voor armoedebestrijding. Samen met zijn club Racing Gent en Sportaround heeft hij verschillende acties opgezet ten voordele van de slachtoffers van hongersnood in de Hoorn van Afrika.

Gisteren nog lanceerde Consortium 12-12 een oproep ten voordele van de slachtoffers van hongersnood in Zuid-Soedan en dreigende hongersnood in Somalië, Jemen en Nigeria. Zo’n 20 miljoen mensen worden bedreigd met zware ondervoeding en men spreekt van de ergste humanitaire crisis sinds 1945. Bashir Abdi kon niet bij de pakken blijven zitten. Samen met zijn club Racing Gent en Sportaround heeft hij enkele acties opgezet om geld in te zamelen om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen die lijden onder de droogte. “Ik ben momenteel in Ethiopië en het is zeer pakkend om alles van dichtbij mee te maken”, vertelt de specialist van de 10.000 meter. “Vooral de kinderen en de oude mensen zien af.”

Bashir Abdi schaart zich achter drie acties. Zo kan je via deze link een bedrag doneren waarmee er ter plaatse water en eten wordt voorzien. Daarnaast organiseert KRC Gent Atletiek op vrijdag 24 maart een Somalische avond ten voordele van de slachtoffers van de hongersnood en zal Abdi tot juli al het prijzengeld van zijn wedstrijden afstaan om de lokale bevolking te helpen.