De federale zomerkalender voor 2017 is vandaag bekend gemaakt. Er wordt volgend jaar geëxperimenteerd met een lichtjes andere invulling van de nationale kalender. Onder meer het BK alle categorieën, BK estafetten, BK cadetten-scholieren en BK juniores-beloften kregen een andere datum. Op de kalender van de Flanders Cup is het nog twee weken wachten.

Viel het BK alle categorieën alle voorgaande jaren vlak voor ofwel EK ofwel WK, worden onze beste atleten in 2017 een stuk vroeger op de Heizel verwacht. Het BK staat op 1 en 2 juli op het programma, terwijl het WK pas op 4 augustus begint. Het BK stond ook in 2016 vroeg geprogrammeerd, maar toen was er begin juli al een EK. Daarnaast is de grootste verandering op de kalender het verschuiven van het BK estafetten, dat twee weken naar voren geplaatst wordt. De aflossingen gaan nu op 3 september door, twee dagen na de Memorial Van Damme. Daardoor schuiven zowel het BK cadetten-scholieren als het BK juniores-beloften nóg een weekje naar achteren. Er zullen in 2017 dus geen plaatsjes voor de ‘Youth Memorial’ kunnen verdiend worden op het BK scholieren, dat pas de week na de Memorial plaatsvindt.

Binnen twee weken wordt de kalender voor 2017 verder aangevuld met alle Flanders Cups. De kalender kan je hier vinden.