Noor Vidts en Niels Pitomvils hebben in het Franse Talence het seizoen met een meerkamp beeindigd. Vidts kwam met 5.834 punten in de buurt van haar persoonlijk record, Niels Pittomvils liet enkele steekjes vallen maar kon zich met 7.936 punten optrekken aan een sterke beurt in het polsstokspringen.

Het voorbije weekend zagen we twee Belgen aan het werk op de Décastar in Talence. Geen Hans Van Alphen, die door bekkenklachten moest verstek geven, maar wel Noor Vidts en Niels Pittomvils.

Bij de vrouwen tekende eerstejaarsbelofte Noor Vidts voor een knappe prestatie. Met 5.834 punten presteerde ze op niveau en kwam ze amper zeventien punten tekort om haar persoonlijk record scherper te stellen. Dat puntenaantal bracht haar op de 11de plaats in de einduitslag, de Nederlandse Nadien Broersen ging met de overwinning aan de haal met 6.377 punten.

Niels Pittomvils - Foto: Jeroen De Meyer
Niels Pittomvils – Foto: Jeroen De Meyer

Bij de heren zagen we dan weer een sterk acterende Niels Pittomvils in het polsstokspringen. Met 5m36 ging hij zes centimeter hoger dan zijn persoonlijk record. In enkele andere disciplines waaronder het hoogspringen en de 1500 meter kon Pittomvils niet overtuigen, maar met 7.936 punten sleepte hij wel mooi een vierde plaats uit de brand. Hiermee bleef hij iets meer dan 100 punten verwijderd van zijn record (8.051 punten) dat hij dit seizoen in Götzis liet noteren.  Na veel positiewissels sloot de Oekraïner Oleksiy Kasyanov met 8.077 punten de tienkamp winnend af.

“Het was zeker niet de tienkamp waarvoor ik het allemaal doe”, reageerde Niels op de site van Atletiek Vlaanderen. “Daarvoor waren mijn prestaties te wisselvallig. Voor het kogelstoten kreeg ik last van mijn hand waardoor ik niet voldoende kon duwen. Maar zowel voor kogel als voor speer gaat het op training altijd beter dan in de wedstrijden. Het polsstokspringen was, nadat ik ruim een uur en veertig minuten moest wachten om aan mijn wedstrijd te beginnen, letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Maar nadat ik een tweede keer op 5m46 gesprongen had, was mijn vat echt leeg. Ik weet dat ik beter kan en dat er echt wel meer in zit. Maar in een tienkamp komt een pr nooit op bestelling. Ik ga nu enkele weken rusten en dan begin ik weer op te bouwen voor volgend jaar.”