Op de Diamond League-meeting in Zürich heeft Anne Zagré niet kunnen overtuigen. Onze landgenote eindigde op de 100 meter horden als achtste in 12″98, de Amerikaanse Harrison (12″63) snelde naar de overwinning.

Zagré kreeg in Zürich een uitgelezen kans om haar olympische teleurstelling ietwat uit te wissen. In Rio ging ze in de fout bij de zesde horde, in Zwitserland legde ze wel een vlekkeloos parcours af.  Vanuit baan 8 was haar start niet super, maar voor Zagré is het vooral zaak om nadien terrein goed te maken. De atlete van Excelsior slaagde daar niet in en bolde als achtste over de finish in 12″98, ruim boven haar seizoensbeste chrono (12″78). Over de volledige lijn waren de tijden op de 100m horden echter niet bijzonder snel, wereldrecordhoudster Kendra Harrison won in een voor haar matige 12″63.

Nog in Zürich, zij het dan wel in het voorprogramma, waren ook enkele beloftevolle Belgen aan de slag. Op de 200 meter liet Robin Vanderbemden na het olympisch avontuur met de 4x400m-ploeg 20″98 optekenen, een bescheiden chrono maar wel goed voor een derde plaats. Ook op de 800 meter liepen onze twee landgenoten niet spectaculair snel. Aurèle Vandeputte toonde zich het sterkst van het Belgisch duo en eindigde met 1’48″83 als vierde. Bij Aaron Botterman liep het minder vlot, hij moest zich neerleggen bij de elfde plaats in 1’53″12. De Tsjech Filip Sasinek (1’46″42) ging dankzij de snelste wedstrijd uit zijn nog jonge leven met de overwinning lopen.