Afgelopen weekend vielen er in de Topsporthal in Gent opnieuw heel wat knappe prestaties te noteren ter gelegenheid van het Waals (zaterdag) en Vlaams (zondag) kampioenschap voor cadetten en scholieren. Voor de meest in het oog springende prestaties zorgden bij de cadetten Louis Vandermessen en Nina Hespel, bij de scholieren trok Michael Obasuyi heel wat aandacht naar zich toe.

Louis Vandermessen is aan een bijzonder fraai indoorseizoen bezig. Nadat de CABW-atleet eerder al tweemaal het nationaal cadettenrecord op de 1000m verbeterde, stelde hij afgelopen weekend ook het BR op de 1500m scherper. De Bergense atleet beet met 4’08″78 bijna een seconde af van het vorige record van 4’09″73 op naam van Brecht Vermeersch. Nog bij de cadetten tekende ook Nina Hespel voor een Belgisch record. De DCLA-atlete wipte over 1m77 in het hoogspringen, daarmee doet ze 2 centimeter beter dan vorige recordhoudster Elodie Tshilumba.

Bij de scholieren zorgde Michael Obasuyi voor een knalprestatie. De topsportschool-leerling zweefde naar 7m29 in het verspringen, goed voor een tweede prestatie aller tijden alsook een ticket voor het EK scholieren. Voor het EK, dat in juli plaatsvindt in Georgië, werd 7m20 gevraagd. Ook het Belgisch scholierenrecord in het verspringen van 7m43 komt hiermee stilaan in zicht.

De volledige uitslagen van het Waals kampioenschap voor cadetten en scholieren op zaterdag vindt u hier.

De volledige uitslagen van het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren op zondag vindt u hier.