In Leuven vond deze voormiddag de achttiende eindejaarscorrida plaats. Lopers konden zoals steeds kiezen tussen 4, 8 en 12 kilometer. Een recordaantal van meer dan 6000 deelnemers kon bij heel zacht weer genieten van de Leuvense binnenstad . Traditioneel kiezen de sterkste lopers voor de langste afstand. Daarin waren Jesse Stroobants en Hanna Vandenbussche met voorsprong de beste.

Van bij het begin was duidelijk dat Jesse Stroobants bij de mannen het sterkst was. De atleet van organisator DCLA verlengde zijn titel en legde de 11,76 kilometer in 35’56 af. Triatleet Jelle Geens, straks waarschijnlijk aanwezig in Rio, was tweede in 36’42. Ook daarna waren de verschillen duidelijk. Dennis Laerte vergezelde zijn clubgenoot Stroobants op het podium en finishte in 36’55. Op nummer vier kwam die andere sterke triatleet: Simon De Cuyper(37’09). Kjell De Hondt vervolledigde de top vijf in 37’33.

Bij de dames waren de verschillen nog groter. Op Hanna Vandenbussche stond geen maat en zij verdedigde eveneens met succes haar titel. Ze won in 41’14. Op twee en drie kwamen thuislopers Charlotte Dewilde en Eva Galle, beiden erg sterk, in respectievelijk 42’55 en 43’38.

Over 8 kilometer was de winst voor duatleet François Humblet en triatlete Tine Deckers. In de 4 kilometer ging de overwinning naar Omar Bekkali en Sofie Lauwers.