Erg vroeg dag voor de junioren vrouwen op het EK veldlopen in het Franse Hyères. Al om 10u35 werden de 81 junioren op gang geschoten. Aan de start kregen we met Lisa Rooms en Vanessa Scaunet twee Belgische atletes. Het duo van OEH mikte op een plaats bij de beste 30.

Het was Scaunet die het snelst van start ging. Na één korte ronde bevond ze zich op plaats 26, terwijl Rooms het iets voorzichtiger aanpakte en een tiental plaatsen na Scaunet volgde. Scaunet moest toch wat gas terugnemen en beide dames kwamen opnieuw in elkaars buurt net binnen de top 40. Rooms kon naar het einde toe geen vuist maken en moest als 51ste aan de finish nog 18 seconden toegeven op Scaunet. Scaunet had duidelijk goed ingedeeld en strandde net buiten de top 30 op de 31ste plaats.

De Europese titel was weggelegd voor een Duitse atlete. Al was dit niet voor de topfavoriete Alina Reh, want het was haar landgenote Konstanze Klosterhaflen die aan het langste eind trok. Het zilver was voor de Britse Harriet Knowley-Jones en topfavoriete Reh moest met het brons tevreden zijn.