In Griekenland was het gisteren en vandaag weer tijd voor één van de zwaarste loopwedstrijden die er bestaat: de Spartathlon. Al sinds 1982 wordt dit event jaarlijks gehouden, waarbij men van Athene naar Sparta loopt. Die afstand is goed voor 245,3km en staat symbool voor het parcours dat boodschapper Philippides zou afgelegd hebben in 490 voor Christus. De Griekse koerier was tevens de grondlegger voor de beroemde marathon, die hij in dezelfde periode heeft afgelegd.

Dit jaar werd de historierijke Spartathlon voor de 33ste keer afgelegd. Met een voorlopig kleine 68 finishers uit 373 starters was de Duitser Florian Reus (31) duidelijk de snelste. Hij won met een tijd van 23u17:31. De 42-jarige Brit Dan Lawson werd tweede in zijn eerste deelname. De eerste vrouw was de Amerikaanse Katalin Nagy (36). Ze finishte als vierde in een tijd van 25u07:12 en zette daarmee de snelste tijd ooit neer voor een vrouw.

Voor Reus is dit een enorme verademing nadat hij de voorbije twee jaren eindigde op een tweede plek. De winnaar van vorig jaar, Ivan Cudin werd troosteloos zevende. De eerste Belg over de finish was Luc Dejaeger-Braet. Hij werd 68ste na 33u02:16. Er zijn nog altijd deelnemers onderweg.

De voorlopige uitslagen kan u hier bekijken.